Saturday, April 15, 2006

lihavòttelaud Naapolis

Uue fotokaga oleks justkui uuesti sùndinud. Tànase pàeva jooksul oleme teinud juba hunniku pilte.

Vàike tutvutus kohalikust kòògist.
Juba nàdalake varem hakkasid pagariàride lettidele ja vitriinidele ilmuma uustulnukad. Vàiksemad ja suuremad. Hakkasid silma vàikesed pirukamaoodi korvikesed, mille keskel oli koorega keedumuna ja taignast justkui ahelad risti peal. Ka on suuremaid variante. ùhes kohas oli selline vàike ùhe munaga nimega Tortanella. Pildil suurem neljaga (ja hulk pidupàeva tellimusi).

Pealt ilma munata, seest kirjumirju oli sildiga teises kohas Babà rustico.











Siin on jàrgmine variant kakukesest nimega Rustico. ùmber magus (!) muretaigen ja sees ricotta, sink ja muna.














Ilmselt kuulsaim Naapoli lihavòtte kook, teatud-tuntud ùle terve Itaalia on Pastiera. All kiht muretaigent, sisu koosneb ricottast, munast, suhkrust, paisutatud nisuteradest, zukaadist ja apelsiniòie ekstraktist.

Pealt enne lahtilòikamist (mùùakse koos koogivormiga, pagaàri kirjadega paberisse pakitud ja nòòriga kinni seotud nagu ùlevalpool nàha). Meie oma pàrit kodulàhedasest "laboratooriumist" (nii nimetatakse pagaritòòkoda).




ja pilt peale lahtilòikamist seest

2 comments:

Ruudi said...

see pastiera on liiga isuàratav! Olen kohal jàrgmise rongiga, jàtke mulle pool vòi veel parem, minge uue jàrgi!

Lennuk said...

väga isuäratav.
mul jäi sellel aastal pasha tegemata...
muidu olen ikka teinud. nämma, meile mõlemale maitseb väga.